Mogyoróvaj, csokoládé, mogyoródarabok és cukormentes karamell találkozása a vaníliás kókuszkrémmel egyetlen jégkrémben. Nem vicc, létezik a fincsi, vegán és cukormentes finomság egyenesen a Te hűtődből!
Vegán Snickers jégkrém - cukormentesen
5 csillagos recept 15 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Sokszor megyünk el sóvárogva a fagylaltospult előtt a plázákban vagy épp az utcán. Annyira látványosak, és hívógatóak tudnak lenni az üveg mögött ücsörgő fagylaltok! Persze nem baj, ha néha engedünk a csábításnak (amennyiben nincs ételérzékenységünk), de lássuk be, hogy a sok cukor, és egyéb adalék nem biztos, hogy jót tesz nekünk (és a nyári formánknak) főleg, ha rendszeresen elcsábulunk. Szerencsére házilag is készíthetünk elképesztően finom fagyikat, és jégkrémeket. Személyes kedvencem a Snickers fagylalt, így egyértelmű volt, hogy muszáj alkotnom egy mogyorós-karamelles ízvilágú fagylaltot, ami cukor- és tejmentes.
Ne aggódj ha nincs fagyiformád, megoldható anélkül is! Ugorjunk is neki.
Hozzávalók a datolyakaramellhez:
- 1 csésze (250ml-es) puha datolya (medjool datolya, vagy friss datolya- érdemes vízbe áztatni, és megpucolni)
- 3 ek folyós mogyoróvaj (szükség esetén több is lehet)
- pici víz, - ha nehezen krémesedne
Hozzávalók az alapkrémhez:
- 400 ml sűrű behűtött kókuszkrém (papírdobozosat használtam, általában 200 ml-es kiszerelésben lehet venni bioboltokban)
- 2 ek eritrit (a por állagúval könnyebb dolgozni, de kristályossal is működik) - igény szerint mehet több is
- 4 ek Fehércsokis Abso fehérjepor
- 2 kiskanál maca por (elhagyható, de ettől még hangsúlyosabb lesz a karamelles íz, és csupa jótékony hatása van)
- csipet só
- pár csepp vanília aroma
- kb 150-200 ml növényi tej (akár AbsoWHITE-ból kikeverve, hogy még krémesebb legyen)
Egyéb hozzávalók az összeállításhoz: (opcionálisak, de nem érdemes kihagyni őket)
- olvasztott étcsoki
- mogyoróvaj
- mogyoródarabok
- díszítéshez: olvasztott. fehércsokoládé (ebből is van vegán a bioboltok polcain)
Elkészítés:
- Kezdetnek elkészülhet a datolyakaramell. A fenti mennyiségekből nagyobb adag lesz, viszont ahhoz, hogy vigye a robotgép mindenképpen kell legalább ennyi (hűtőben eláll egyébként egy darabig a maradék). A puha/áztatott és megpucolt datolyákat és a mogyoróvajat egy erős robotgépben pépesítjük/krémesítjük. Ha szükséges adjunk hozzá lassanként vizet, hogy picit folyósabb legyen, de ne vigyük túlzásba! Esetleg extra mogyoróvaj is kerülhet bele, ha nem krémesedne megfelelően.
-
A hideg kókuszkrémet az édesítőszerrel verjük fel egy habverő segítségével egy magasfalú edényben. Ne számítsunk olyan habra mint amikor tojáshabot ver(t)ünk fel, annál sokkal folyósabb, lágyabb lesz, de ez nem baj.
-
A Fehércsokis fehérjét a macaport, a vanília aromát és a csipet sót és a növényi tejet kézi habverővel keverjük pudingos állagúra egy másik edényben. Lassanként adagoljuk hozzá a tejet attól függően, hogy a porok mennyit vesznek fel belőle.
-
Ezután a két krémet a habverő segítségével keverjük össze.
-
Olvasszunk meg pár kocka étcsokoládét, és készítsük elő a mogyoróvajat, és mogyoródarabokat is.
-
Jöhet az összeállítás. Ha nincs jégkrémformánk akkor egy jénai tál is megteszi, és akkor fagyikanállal tudjuk majd poharakba adagolni fagyasztás után. Ízlés szerint csorgassunk csokoládét a formàkba/jénaiba, csorgassunk bele egy kis datolyakaramellt és mogyoróvajat is, illetve szórjunk bele mogyoródarabokat. Aztán jöhet rá egy jó adag a kókuszos-fehérjés krémből. Rétegezzük szépen a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. Mehet a fagyasztóba pár órára.
Ha jénaiba került a krém, akkor fogyasztás előtt érdemes 30 percre kitenni a konyhapultra, hogy picit felengedjen, és lehessen fagyikanállal gombócokat szedni belőle.
Díszítésnek mehet rá fehércsokikrém, és mogyorós szórás. Elképesztően finom, hűsítő édesség, és egy csepp lelkiismeretfurdalás nélkül betolhatunk 1-2 pálcikával/gombóccal.
Előkészítési idő:
Teljes idő: 30
Adag: 8 darab pálcikás finomság jön ki a fenti adagból
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, jégkrém, fagyi
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @sissi.hero
További sütésmentes receptekért KATT IDE!