Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Krémes vegán házi jégkrém - Snickers ihlette

vegan-snickers-jegkrem

Mogyoróvaj, csokoládé, mogyoródarabok és cukormentes karamell találkozása a vaníliás kókuszkrémmel egyetlen jégkrémben. Nem vicc, létezik a fincsi, vegán és cukormentes finomság egyenesen a Te hűtődből!

Vegán Snickers jégkrém - cukormentesen

5 csillagos recept 15 értékelés alapján
Abso Vegán receptek


Sokszor megyünk el sóvárogva a fagylaltospult előtt a plázákban vagy épp az utcán. Annyira látványosak, és hívógatóak tudnak lenni az üveg mögött ücsörgő fagylaltok! Persze nem baj, ha néha engedünk a csábításnak (amennyiben nincs ételérzékenységünk), de lássuk be, hogy a sok cukor, és egyéb adalék nem biztos, hogy jót tesz nekünk (és a nyári formánknak) főleg, ha rendszeresen elcsábulunk.
 Szerencsére házilag is készíthetünk elképesztően finom fagyikat, és jégkrémeket. Személyes kedvencem a Snickers fagylalt, így egyértelmű volt, hogy muszáj alkotnom egy mogyorós-karamelles ízvilágú fagylaltot, ami cukor- és tejmentes. 

Ne aggódj ha nincs fagyiformád, megoldható anélkül is! Ugorjunk is neki.

 

Hozzávalók a datolyakaramellhez:

  • 1 csésze (250ml-es) puha datolya (medjool datolya, vagy friss datolya- érdemes vízbe áztatni, és megpucolni)
  • 3 ek folyós mogyoróvaj (szükség esetén több is lehet)
  • pici víz, - ha nehezen krémesedne


Hozzávalók az alapkrémhez:

  • 400 ml sűrű behűtött kókuszkrém (papírdobozosat használtam, általában 200 ml-es kiszerelésben lehet venni bioboltokban)
  • 2 ek eritrit (a por állagúval könnyebb dolgozni, de kristályossal is működik) - igény szerint mehet több is
  • 4 ek Fehércsokis Abso fehérjepor
  • 2 kiskanál maca por (elhagyható, de ettől még hangsúlyosabb lesz a karamelles íz, és csupa jótékony hatása van)
  • csipet só
  • pár csepp vanília aroma
  • kb 150-200 ml növényi tej (akár AbsoWHITE-ból kikeverve, hogy még krémesebb legyen)

 

Egyéb hozzávalók az összeállításhoz: (opcionálisak, de nem érdemes kihagyni őket)

  • olvasztott étcsoki
  • mogyoróvaj
  • mogyoródarabok
  • díszítéshez: olvasztott. fehércsokoládé (ebből is van vegán a bioboltok polcain)

Elkészítés:

  1. Kezdetnek elkészülhet a datolyakaramell. A fenti mennyiségekből nagyobb adag lesz, viszont ahhoz, hogy vigye a robotgép mindenképpen kell legalább ennyi (hűtőben eláll egyébként egy darabig a maradék). A  puha/áztatott és megpucolt datolyákat és a mogyoróvajat egy erős robotgépben pépesítjük/krémesítjük. Ha szükséges adjunk hozzá lassanként vizet, hogy picit folyósabb legyen, de ne vigyük túlzásba! Esetleg extra mogyoróvaj is kerülhet bele, ha nem krémesedne megfelelően.
  2. A hideg kókuszkrémet az édesítőszerrel verjük fel egy habverő segítségével egy magasfalú edényben. Ne számítsunk olyan habra mint amikor tojáshabot ver(t)ünk fel, annál sokkal folyósabb, lágyabb lesz, de ez nem baj. 

  3. A Fehércsokis fehérjét a macaport, a vanília aromát és a csipet sót és a növényi tejet kézi habverővel keverjük pudingos állagúra egy másik edényben. Lassanként adagoljuk hozzá a tejet attól függően, hogy a porok mennyit vesznek fel belőle.

  4. Ezután a két krémet a habverő segítségével keverjük össze.

  5. Olvasszunk meg pár kocka étcsokoládét, és készítsük elő a mogyoróvajat, és mogyoródarabokat is. 

  6. Jöhet az összeállítás. Ha nincs jégkrémformánk akkor egy jénai tál is megteszi, és akkor fagyikanállal tudjuk majd poharakba adagolni fagyasztás után. Ízlés szerint csorgassunk csokoládét a formàkba/jénaiba, csorgassunk bele egy kis datolyakaramellt és mogyoróvajat is, illetve szórjunk bele mogyoródarabokat. Aztán jöhet rá egy jó adag a kókuszos-fehérjés krémből. Rétegezzük szépen a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. Mehet a fagyasztóba pár órára.

​Ha jénaiba került a krém, akkor fogyasztás előtt érdemes 30 percre kitenni a konyhapultra, hogy picit felengedjen, és lehessen fagyikanállal gombócokat szedni belőle.

Díszítésnek mehet rá fehércsokikrém, és mogyorós szórás. Elképesztően finom, hűsítő édesség, és egy csepp lelkiismeretfurdalás nélkül betolhatunk 1-2 pálcikával/gombóccal. 


Előkészítési idő:
Teljes idő: 30
Adag: 8 darab pálcikás finomság jön ki a fenti adagból
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, jégkrém, fagyi
Kategória: Desszert


Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @sissi.hero

További sütésmentes receptekért KATT IDE!