Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Karácsonyi Protein Banánkenyér - Gluténmentes, Vegán

Elkészítési idő: 30 perc  |  Sütési idő: 65-70 perc

Hozzávalók: egy püspökkenyér formához

  • 300 g érett banán
  • 60 ml növényi tej
  • 75 g olvasztott kókuszolaj vagy olívaolaj
  • 210 g kókuszvirág cukor 
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 100 g kölesliszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 1 tk szerecsendió
  • 50 g Abso Fehércsokoládé-karamell fehérjepor
  • 100 g aprított étcsoki
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna

  • 1 db banán opcionálisan a tetejére

 

Elkészítés:

A banánokat egy aprítógépben krémesre turmixoljuk, majd mehet egy keverőtálba, ahol belekeverjük a növényi tejet és a választott zsiradékot.

Ezután mehet bele a cukor és ezt is alaposan belekeverjük. Mehetnek hozzá a lisztek, fehérje por, fűszerek, sütőpor és szódabikarbóna. Alaposan elkeverjük, majd beledobjuk a felaprított étcsokit és beleforgatjuk a tésztába.

Egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába kanalazzuk a masszát és a tetejére egy félbe vágott banánt rakunk. 

180 fokos sütőbe dobjuk 65-70 percre.

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.