Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Fehérjés Palacsinta Citrusos Joghurttal - Gluténmentes, Vegán

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók: 2 főre

  • 120 g gluténmentes zabliszt
  • 15 g cukor
  • 30 g ABSO Vaníliás fehérjepor
  • 5 g sütőpor
  • 5 g szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 240 ml növényi tej
  • 15 ml almaecet
  • 15 ml olivaolaj
  • 1 doboz vegaföl
  • 0,5 db citrom leve
  • 1 ek agavé szirup
  • Tálaláshoz: reszelt bio narancshéj és liofilizált eper

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes zablisztet, a fehérjeport, a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát és a sót.

Egy másik tálban keverd össze a növényi tejet, az almaecetet és az olajat. Hagyjuk állni pár percig, hogy a növényi tej kicsit összeérjen az ecettel.

A nedves keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze addig, amíg sima tésztát nem kapsz.

Keverd ki a vegafölt a citrom levével és az agavé sziruppal.

Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és egy kevés olajjal kikenjük. Önts bele kb. 60 g tésztát a serpenyőbe. Süsd 2-3 percig, amíg buborékok képződnek a tetején, majd fordítsd meg és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

Ismételd meg a folyamatot a többi tésztával. Tálald a palacsintákat friss a citrusos krémmel, reszelt narancshéjjal és liofilizált eperrel.

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.

Kapcsolódó tartalmak