Egészséges "Nutella" - amire mindig is vágytál!

Gyerekkorunk egyik nagy kedvence a Nutella volt (kinek nem). De ugye se nem vegán, se nem egészséges, így már jó ideje nem ettünk ebből az édességből. Ám most megalkottuk a saját Nutellánkat! Azt tudni kell, hogy mivel figyeltünk arra, hogy a bolti változattal ellentétben ne olajból álljon a 80%-a ennek a csokis finomságnak, így nem lett olyan sima, “fényes” az állaga, mint az eredetinek. Illetve az íze sem összetéveszthetetlen, mivel mi tényleg törökmogyorót használtunk hozzá, a boltban kaphatókkal ellentétben, amiknél nagyítóval kell keresni az összetevők között a mogyorót, ellenben a pálmaolajjal és cukorral, amik az első helyen szerepelnek...

Ám ezek a különbségek senkit se tántorítsanak el attól, hogy kipróbálja ezt a receptet, hiszen egy igazán csokis, édes nassolnivalót fog kapni eredményül.
Készítsétek el Ti is ezt az isteni csokis mogyorókrémet, nem fogjátok megbánni! Hűtőben hetekig eláll, ha kibírjátok addig, hogy ne egyétek meg!


Hozzávalók:

  • 200 g törökmogyoró
  • 15 g kakaópor
  • 45 g agave szirup
  • 20 g AbsoWHITE kókusztejpor
  • Csipet só
  • Pici vanília aroma
  • 30 g eritrit
  • 20 g étcsokoládé


Elkészítés:
A mogyorót előmelegített sütőben megpirítjuk. (Folyamatosan figyelgetni kell, mert gyorsan pirul, így könnyen megéghet. Körülbelül 5-10 perc szükséges hozzá).

Egy konyharuha segítségével ledörzsöljük a mogyoró szemekről a héjat (ez elhagyható lépés, de szerintünk sokkal finomabb "megpucolva").
Következő lépésként vízgőz fölött elkezdjük megolvasztani a csokoládét (cukormentes étcsokoládét javaslunk).
Ezután csak egy erős teljesítményű konyhai robotgépre lesz szükség, amibe minden hozzávalót belerakunk, majd addig mixeljük, amég egy teljesen sima, krémes állagot nem kapunk.
Ezzel készen is van az egészséges mogyorókrémünk. Tegyük egy zárható üvegcsébe. Kenhetjük palacsintára, kalácsra, mehet a zabkása tetejére, de akár az üvegből is kanalazhatjuk.


Plusz tipp: Ha csak egy kisebb teljesítményű aprítótok van otthon, akkor se keseredjetek el, nyugodtan vágjatok bele a recept elkészítésébe, csak arra figyeljetek, hogy ne hagyjátok folyamatosan dolgozni a gépet, perceken keresztül, hanem többször indítsátok el rövidebb időre, majd hagyjátok pihenni, s ezt addig ismételjétek, amíg a kívánt krémes állagot meg nem kapjátok.

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet a vegstern nővéreknek!

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Desszert Gluténmentes

Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.