Tengerpart, pálmafák, kókuszdió, gyönyörű kék szemű lány. Na kinek van meg a nagyjából 10 évvel ezelőtti reklám? Krémes-kókuszos finomság roppanós csokoládéval borítva mmmm. Mi most annak a bizonyos szeletnek egy egészséges, cukor- és persze tejmentes vegán változatát hoztuk el. Sem sütést, sem konyhai szaktudást nem igényel. Pár hozzávalót össze kell kutyulni, csokival beborítani, hűtőbe tenni, és várni amíg megdermed. Lehet is falatozni, miközben a tengerpartra képzeljük magunkat.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
- 40 g kókuszreszelék
- 15 g eritrit
- 10 g agave szirup (vagy más folyékony, szirupos édesítő)
- 50 g cocomas kókuszkrém (vagy más sűrűbb kókuszkrém)
- 15 g AbsoWHITE kókusztejpor
- csipet só
- löttyintés vanília aroma
Hozzávalók a csokis mázhoz
- 50 g étcsokoládé
- 5 g AbsoWHITE kókusztejpor
- 3 tk kókuszolaj
Elkészítés:
Egy kisebb méretű lábasban vagy serpenyőben elkezdjük melegíteni a cocomast, eritritet, agave szirupot, sót, vanília aromát és a kókusztejport.
Ha minden feloldódott és elkeveredett egymással, akkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket, alaposan összekeverjük, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után már nagyon könnyen formázható.
Mi igyekeztünk a Bounty csokira hasonlító alakot lemásolni, de tetszőlegesen bármilyen méretűre és formájúra lehet készíteni, lehetnek belőle golyócskák, vagy kis kockák is.
A csokimáz hozzávalóit egy tálba kimérjük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk. Ebbe forgatjuk bele a megformált alapot, majd egy éjszakára, vagy pár órára a hűtőben hagyjuk pihenni.
Ezután lehet is fogyasztani, melegben szállításra annyira nem alkalmas, mert a csoki hamar leolvad róla, de kiváló vendégváró falat lehet belőle nyáron.
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet a vegstern nővéreknek!