6 mód, ahogy elrontod a tökéletes reggelid!
Nem mind egészséges, ami zabkása! Számos módja van annak, hogy egy tökéletesnek induló zabkását elrontsd, ami így ahelyett, hogy támogatna céljaid elérésében, inkább hátráltatni fog! Megoldásunk is van!
Elkészítési idő: 30 perc | Pihentetési idő: minimum 6 óra
Hozzávalók: 20x20 cm-es tepsihez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
Egy keverőtálba szórjuk a zabpehelylisztet, mogyoróvajat, olvasztott kókuszolajat, datolyapsztát és egy csipet sót, majd alaposan összekeverjük, hogy minden alapanyag szépen elvegyüljön és egy masszát kapjunk. Ezt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután mehet a hűtőbe 30 percre.
Közben elkészítjük a “karamellás” réteget, amihez egy aprítógépbe dobjuk a datolyapasztát, mogyoróvajat, növényi tejet, vaníliaaromát és csipet sót. Addig turmixoljuk, míg egy krémes állagot nem kapunk, majd a megdermedt zablisztes alapunkra kanalazzuk a krémet és egyenletesen eloszlatjuk.
Egy gyorsforralóban összeolvasztjuk az étcsokit a kókuszolajjal és ráöntjük a mogyivajas rétegre és mehet a hűtőbe minimum 5-6 órára. Tálalás előtt nagyszemű sóval megszórjuk.
Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.