Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Snickers Szelet - Gluténmentes, Vegán

Elkészítési idő: 30 perc  |  Pihentetési idő: minimum 6 óra

Hozzávalók: 20x20 cm-es tepsihez

  • 190 g zabpehelyliszt
  • 50 g olvasztott kókuszolaj
  • csipet só
  • 30 g datolyapaszta
  • 50 g Abso mogyoróvaj (link)
 
  • 180 g Abso mogyoróvaj (link)
  • 110 g datolyapaszta
  • 4 ek növényi tej
  • 1 tk vanília aroma
  • csipet só
   
  • 100 g étcsoki

  • 1,5 ek kókuszolaj
  • nagyszemű só

Elkészítés:

Egy keverőtálba szórjuk a zabpehelylisztet, mogyoróvajat, olvasztott kókuszolajat, datolyapsztát és egy csipet sót, majd alaposan összekeverjük, hogy minden alapanyag szépen elvegyüljön és egy masszát kapjunk. Ezt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután mehet a hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a “karamellás” réteget, amihez egy aprítógépbe dobjuk a datolyapasztát, mogyoróvajat, növényi tejet, vaníliaaromát és csipet sót. Addig turmixoljuk, míg egy krémes állagot nem kapunk, majd a megdermedt zablisztes alapunkra kanalazzuk a krémet és egyenletesen eloszlatjuk.

Egy gyorsforralóban összeolvasztjuk az étcsokit a kókuszolajjal és ráöntjük a mogyivajas rétegre és mehet a hűtőbe minimum 5-6 órára. Tálalás előtt nagyszemű sóval megszórjuk.

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.

Kapcsolódó tartalmak