Gyors nyári finomságot hoztunk: Meggyes - vaníliapudingos kevert süti formájában.
Ezt az egyszerű, pár hozzávalóból álló kevert sütit a kezdő konyhatündérek is hiba nélkül el tudják készíteni. Csak össze kell dobálni a hozzávalókat, belekeverni a meggyet (ami egyébként más kedvenc gyümölcs is lehet), és fél óra sütés után lehet is falatozni. Vaníliapudinggal, vagy vaníliafagyival mindenképp érdemes feldobni a sütit.
Elkészítési idő: 40 perc (sütéssel együtt)
Adag: kb 20x30 cm-es tepsi
Hozzávalók:
- 200 gramm liszt (gluténmentes liszttel, zabliszttel, vagy sima liszttel is működik)
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- Édesítőszer/cukor - ízlés szerint
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 dl növényi tej (AbsoWHITE-ból kikeverve 2 evőkanál AbsoWHITE + 1 dl víz)
- 50 g kókuszolaj/margarin/sima olaj (valamilyen zsiradék legyen, az a lényeg)
- 3-400 g meggy (kimagozva)
- 1 tábla étcsoki durvára aprítva
- 1 csomag vanília puding
Elkészítés:
Keverjük el a hozzávalókat, forgassuk bele a meggydarabokat, és öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 25 -30 percig süssük, de ellenőrizzük tűpróbával 20 perc környékén.
A tetejére készíthetünk vaníliapudingot. Amikor kicsit kihűl a süti egyszerűen öntsük rá, tegyük hűtőbe, vagy tegyük félre, hogy megdermedjen. Vaníliafagyival, vagy meggy/eper öntettel is meg lehet "bolondítani".
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet Allyfodor-nak!