Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Protein apple crumble

Van, hogy nem akarunk egy óriási tepsi sütit csinálni, csak épp annyit, amennyi el is fogy az ebéd utáni kávé mellé. Ez a recept pont ilyen. 4 kicsi egyszemélyes szufléformát pont megtölt, ráadásul nem a szokványos kizárólag szénhidrátban dúskáló apple crumble receptjét hoztuk el nektek, hanem egy fehérjében, és rostban gazdag cukormentes finom almás morzsa következik.

Hozzávalók (4 szufléformához):

  • 6 db nagy alma
  • 1 tk. almáspite fűszer (fahéj, szegfűszeg, gyömbér keveréke)
  • 2 tk. eritrit-stevia édesítő
  • 100 g aprószemű zabpehely
  • 20 g olajos mag felaprítva
  • 100 g cukormentes almaszósz
  • 1 ek eritrit-stevia édesítő
  • 1 ek Banoffee vagy Vanília ízű fehérjepor
  • 20 g kókuszolaj

Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, az édesítővel és a fűszerekkel, egy pici víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben az almaszószt összeturmixoljuk a fehérjeporral, a megolvasztott kókuszolajjal, és az édesítővel, majd a zabpelyhes-magos keverékhez adjuk, és jól
összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesen érje.
Ezt követően az almát belekanalazzuk a szuflé formákba, majd mehet a tetejére a
zabpelyhes massza.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Vaníliasodóval kínáljuk, vagy banánfagyival tálaljuk.

Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
Köszönjük deni_reisz ezt a szuper receptet!