Van, hogy nem akarunk egy óriási tepsi sütit csinálni, csak épp annyit, amennyi el is fogy az ebéd utáni kávé mellé. Ez a recept pont ilyen. 4 kicsi egyszemélyes szufléformát pont megtölt, ráadásul nem a szokványos kizárólag szénhidrátban dúskáló apple crumble receptjét hoztuk el nektek, hanem egy fehérjében, és rostban gazdag cukormentes finom almás morzsa következik.
Hozzávalók (4 szufléformához):
- 6 db nagy alma
- 1 tk. almáspite fűszer (fahéj, szegfűszeg, gyömbér keveréke)
- 2 tk. eritrit-stevia édesítő
- 100 g aprószemű zabpehely
- 20 g olajos mag felaprítva
- 100 g cukormentes almaszósz
- 1 ek eritrit-stevia édesítő
- 1 ek Banoffee vagy Vanília ízű fehérjepor
- 20 g kókuszolaj
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, az édesítővel és a fűszerekkel, egy pici víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben az almaszószt összeturmixoljuk a fehérjeporral, a megolvasztott kókuszolajjal, és az édesítővel, majd a zabpelyhes-magos keverékhez adjuk, és jól
összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesen érje.
Ezt követően az almát belekanalazzuk a szuflé formákba, majd mehet a tetejére a
zabpelyhes massza.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Vaníliasodóval kínáljuk, vagy banánfagyival tálaljuk.
Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
Köszönjük deni_reisz ezt a szuper receptet!