A nyugalom megzavarására alkalmas recept következik. Ez egy olyan torta, amit bátran ajánlunk egy sima hétköznapra is, mert garantáltan feldobja a hangulatot, és megsokszorozza a boldogsághormonokat. Krémes-csokis-egészséges, mi kellhet még?
Kevés konyhai eszközt és elkészítési időt igényel, csak legyen türelmünk kivárni, amíg a fagyóban összeáll.
Az alapanyagokat tekintve ízlés kérdése is a mennyiség, mi szeretjük az édes, tömény süteményeket így több kókuszvirágcukor/agávé került bele.
A karobpor helyettesíthető kakaóporral is, csak akkor arra kell figyelni, hogy picit több cukor/édesítő kell bele, mert a karob por eleve édeskés, a kakaó meg ugye éppen kesernyés.
A kesudiót érdemes már előtte este vízbe áztatni.
Alsó réteg hozzávalói:
- 140 g datolya
- 50 g karob por
- 70 g darált pörkölt mogyoró
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
A középső réteg hozzávalói:
- 1 bögre (250ml) kesudió (egy éjszakára/pár órára vízbe kell áztatni előtte)
- 70 g karob por
- 80 ml olvasztott kókuszolaj
- 1 ek espresso
- 4 ek kókuszvirágcukor/agávé
- csipet só
- 80 g pörkölt mogyoró (mogyivajjá őrölve)
- 3 ek karob por
- 2 ek kókuszvirágcukor/agávészirup
- 50 ml víz
- csipet só
Elkészítés:
Mindegyik réteget külön-külön egynemű masszává mixeljük.
Az első réteggel kezdjük, majd egy 18cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába lapogatunk és betesszük a fagyóba, amíg a következő réteget elkészítjük.
Az elkészült középső réteget rálapogatjuk az első rétegre, majd újra fagyó, amíg az utolsó réteget is elkészítjük.
Majd az utolsó réteget ráöntve beletesszük ismét a fagyóba fél órára, hogy összeálljon, ezután már fogyasztható is.

Köszönjük nonomanufactory ezt az isteni receptet, és a nyálcsorgató fotót!