Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Nyers-vegán "Nutella" torta

Nyers-vegán "Nutella" torta

A sütőt sem kell bemelegíteni ehhez a nyers-vegán Nutella tortához. A siker garantált! Egyszerű recept, pár hozzávaló, és egy szuperegészséges, ugyanakkor nagyon finom torta vár rád!

 

A nyugalom megzavarására alkalmas recept következik. Ez egy olyan torta, amit bátran ajánlunk egy sima hétköznapra is, mert garantáltan feldobja a hangulatot, és megsokszorozza a boldogsághormonokat. Krémes-csokis-egészséges, mi kellhet még?

Kevés konyhai eszközt és elkészítési időt igényel, csak legyen türelmünk kivárni, amíg a fagyóban összeáll. 
A
z alapanyagokat tekintve ízlés kérdése is a mennyiség, mi szeretjük az édes, tömény süteményeket így több kókuszvirágcukor/agávé került bele.
A karobpor helyettesíthető kakaóporral is, csak akkor arra kell figyelni, hogy picit több cukor/édesítő kell bele, mert a karob por eleve édeskés, a kakaó meg ugye éppen kesernyés.
A kesudiót érdemes már előtte este vízbe áztatni. 

Alsó réteg hozzávalói:

  • 140 g datolya
  • 50 g karob por
  • 70 g darált pörkölt mogyoró
  • 1 tk vanília aroma
  • csipet só

A középső réteg hozzávalói:

  • 1 bögre (250ml) kesudió (egy éjszakára/pár órára vízbe kell áztatni előtte)
  • 70 g karob por
  • 80 ml olvasztott kókuszolaj
  • 1 ek espresso
  • 4 ek kókuszvirágcukor/agávé
  • csipet só
A "Nutellás" réteg hozzávalói:
  • 80 g pörkölt mogyoró (mogyivajjá őrölve)
  • 3 ek karob por
  • 2 ek kókuszvirágcukor/agávészirup
  • 50 ml víz
  • csipet só

Elkészítés:
Mindegyik réteget külön-külön egynemű masszává mixeljük.
Az első réteggel kezdjük, majd egy 18cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába lapogatunk és betesszük a fagyóba, amíg a következő réteget elkészítjük.
Az elkészült középső réteget rálapogatjuk az első rétegre, majd újra fagyó, amíg az utolsó réteget is elkészítjük.
Majd az utolsó réteget ráöntve beletesszük ismét a fagyóba fél órára, hogy összeálljon, ezután már fogyasztható is.

 
Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
Köszönjük nonomanufactory ezt az isteni receptet, és a nyálcsorgató fotót!