Szeptembert írunk már, de még szinte nyár van, az az időszak, amikor kívánjuk már a gazdagabb, picit karakteresebb, nehezebb ételeket is, de még mindig szívesen eszegetjük a kedvenc nyári salátánkat, és még szívesebben kanalazunk egy smoothie-t, vagy banánfagyit reggelire.
Összeállítottuk azt a napi menüt, amit bármikor szívesen elkészítünk mi is, tökéletes az ilyen átmeneti időszakokra, mint amilyen ez a szeptember.
Reggeli: Banános-mákos fagylalt smoothie Allyfodor konyhájából.
Hozzávalók:
- 2 fagyasztott banán
- 2 dl növényi tej
- 1 evőkanál mák
- 1 evőkanál AbsoWHITE kókusztejpor
- 1 evőkanál rizskása vagy zabpehely
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixoljuk krémesre, majd öntsük tálba. Díszítsük tetszés szerint, tehetünk rá kakaós szószt, mogyoróvajat, lekvárt, vagy müzlit is.
Ebéd: Sárgaborsó curry rizzsel a Vegstern nővérektől.
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g sárgaborsó (szárazon mért mennyiség)
- 0,5 tk pirospaprika
- 1 tk kurkuma
- 0,5 tk római kömény
- 2 tk curry
- Chili
- Ujjnyi gyömbér reszelve
- 2 marék bébispenót
- Kókusztejszín (25 g AbsoWHITE kókusztejpor 2 dl langyos vízben feloldva)
- Negyed lime
Elkészítés:
A sárgaborsót egy éjszakás áztatás után enyhén sós vízben puhára főzzük. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha kissé lepirultak adjuk hozzá az előzőleg puhára főzött sárgaborsót. Forgassuk össze, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, kurkumával, curryvel, római köménnyel, gyömbérrel és ízlés szerint chilivel. Közepes hőmérsékleten hagyjuk pár percig melegedni a keverékünket. Következő lépésként adjuk hozzá a bébispenótot, majd forgassuk hozzá a többi összetevőhöz, s így pirítsuk még egy pár másodpercig, amíg a spenótlevek egy kicsit összeesnek. Végül öntsük fel a "kókusztejszínnel" és facsarjuk bele a negyed lime levét. A tűzhelyet vegyük alacsony lángra és 5-10 perc alatt főzzük készre a currynket.
Vacsora: Könnyed vitamindús saláta házi üde zöld öntettel szintén a Vegstern lányok konyhájából.
Hozzávalók a különleges és vitamindús öntethez
- 2 kisebb cukkini
- 100 g zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- 4 szál újhagyma
- Pici darab friss gyömbér
- 1/2 lime leve
- 1 púpos tk dijoni mustár
- Só, bors, csipetnyi fekete só, sriracha szósz (ízlés szerint)
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csokor friss petrezselyem
- Löttyintés folyékony füst (elhagyható)
- 30 g AbsoWHITE kókusztejpor
- 45 g sörélesztőpehely
- 2,5-3 dl víz
Elkészítés:
A cukkiniket meghámozzuk és felkockázzuk, a fagyasztott zöldborsót pedig puhára főzzük. (A cukkiniket is puhára lehet főzni, de nyersen is remekül működik a szószban) Közben megpucoljuk a gyömbért és az újhagymákat, majd felvágjuk őket. Miután ezekkel az előkészületekkel végeztünk, már csak egy turmix gépre van szükség, amiben krémesre turmixoljuk az összes hozzávalót, s már lehet is önteni a friss salátára.
Nasi: Opcionális, de a helyedben nem hagynánk ki a Banoffee Pie AbsoBAR-t sem a napunkból.
További napi menü tippeket ITT találsz!
Ha elkészíted a napi menünket, vagy bármelyik ételt és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.