Nem győzzük hangsúlyozni, hogy vegánként, illetve ételérzékenységektől szenvedőként sem kell lemondani a legfinomabb (és legegészségesebb falatokról) sem. Bikiniszezon ide, vagy oda néha napján ezt a mogyoróvajas sajttortát iktassátok be, ha valami egészen elképesztő ízélményben szeretnétek részesülni!
Arról nem is beszélve, hogy alig pár (könnyen hozzáférhető) hozzávalóra és kis türelemre lesz csak szükségetek.
Mutatjuk is hogyan készül:
Ropogós alap:
- 10 db medjool datolya (puha húsos nagyobb datolyák, ha nincs, akkor a kisebb datolyát vízbeáztatás után tudjátok hasonlóan használni)
- fél bögre mandula (125 ml)
Elkészítése nagyon egyszerű, a kimagozott datolyát és a mandulát külön-külön ledaráljuk, majd kézzel egynemű masszává nyomkodjuk és egy 18 cm átmérőjű tortaformába lapogatjuk. Mehet a fagyóba, amíg elkészítjük a krémet.
Vegán "Sajtkrém”:
- 1 konzerv light kókusztej (400 ml)
- 6 púpos ek házi mogyoróvaj
- 180g cukornak megfelelő édesítőszer
- 1,5 ek tápióka keményítő
- ízlés szerint vanília aroma
Itt sincs nagy ördöngősség. Egy tálba helyezzük a hozzávalókat a keményítő kivételével és habverő segítségével simára keverjük, ezután mehet bele a keményítő és további kevergetés után a torta alap tetejére szépen ráöntjük, 1 óra fagyasztóban pihenés után fogyaszthatjuk is.
Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
Köszönjük nonomanufactory ezt az isteni receptet, és a nyálcsorgató fotót!