Mogyorós zabkekszek

Szuper mogyorós kekszek tízóraira, vagy akár egy sietős reggelen kávéba mártogatva megállják a helyüket. 

Hozzávalók:

  • 70 g zabliszt

  • 80 g zabpehely

  • Csipet só

  • 20 g AbsoWHITE kókusztejpor

  • 50 g kókuszvirág cukor

  • ½ zacskó sütőpor

  • 1 tk almaecet

  • 1 tk vanília aroma

  • 85 g mogyoróvaj

  • 50 g növényi tej

  • 20 g egész földimogyoró (akár sós, pörkölt vagy natúr is tökéletes)

 

Elkészítés:

Az egész földimogyoró szemeket durvára aprítjuk.

Egy külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabliszt, zabpehely, só, kókusztejpor, kókuszvirág cukor), majd egy másik tálban a nedveseket (mogyivaj, növényi tej, vanília aroma).

Az elkevert száraz hozzávalók tetejére öntjük a sütőport, amire rácsurgatjuk az almaecetet, hogy kipezsegtesse, majd jöhetnek a nedves hozzávalók.

Óvatosan de alaposan elkeverjük a tésztát, s végül a mogyoró darabokat is beleszórjuk és beledolgozzuk a masszába.

Körülbelül ujjnyi vastagságú, tetszőleges méretű korongokat formázunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd légkeverésen 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. (Ha már aranybarna lett a kekszek széle, akkor ki lehet venni a sütőből.

Ekkor még kicsit puhább állagúak lesznek, de folyamatosan “száradni” fognak, hűlés közben)

Rácson hagyjuk kihűlni a kekszeket, majd rögtön lehet is falatozni ezt az igazán ropogós, édes és nagyon mogyorós finomságot.

 

 

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet a vegstern nővéreknek!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Gluténmentes Keksz

Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.