Szuper mogyorós kekszek tízóraira, vagy akár egy sietős reggelen kávéba mártogatva megállják a helyüket.
Hozzávalók:
-
70 g zabliszt
-
80 g zabpehely
-
Csipet só
-
50 g kókuszvirág cukor
-
½ zacskó sütőpor
-
1 tk almaecet
-
1 tk vanília aroma
-
85 g mogyoróvaj
-
50 g növényi tej
-
20 g egész földimogyoró (akár sós, pörkölt vagy natúr is tökéletes)
Elkészítés:
Az egész földimogyoró szemeket durvára aprítjuk.
Egy külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabliszt, zabpehely, só, kókusztejpor, kókuszvirág cukor), majd egy másik tálban a nedveseket (mogyivaj, növényi tej, vanília aroma).
Az elkevert száraz hozzávalók tetejére öntjük a sütőport, amire rácsurgatjuk az almaecetet, hogy kipezsegtesse, majd jöhetnek a nedves hozzávalók.
Óvatosan de alaposan elkeverjük a tésztát, s végül a mogyoró darabokat is beleszórjuk és beledolgozzuk a masszába.
Körülbelül ujjnyi vastagságú, tetszőleges méretű korongokat formázunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd légkeverésen 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. (Ha már aranybarna lett a kekszek széle, akkor ki lehet venni a sütőből.
Ekkor még kicsit puhább állagúak lesznek, de folyamatosan “száradni” fognak, hűlés közben)
Rácson hagyjuk kihűlni a kekszeket, majd rögtön lehet is falatozni ezt az igazán ropogós, édes és nagyon mogyorós finomságot.
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet a vegstern nővéreknek!