Vegánként, vagy laktózérzékenyként a sajttorta az egyik olyan édesség, ami szinte biztos, hogy tiltólistás. Nade nem nálunk! Ugyanis megalkottuk az egyik legfinomabb vegán sajttorta receptet, amiről talán meg sem lehet mondani, hogy tejmentes.
Isteni vegán sütésmentes fehérjés sajttortácskák
Abso Vegán receptek
Édes-krémes finomságok, amibe ha belekanalazol, az üvegcse alján ropogós textúrájú kekszes réteget találsz, utána jön a krémes, vaníliás vegán sajtkrém, ami magával ragad, a gyümölcsös öntet a tetején pedig már csak hab a tortán. Ahogy ez a három réteg találkozik, és egyesül az ízlelőbimbóidon, az maga a mennyország, csak annyit tudsz majd mondani, hogy még-még-még! Szerencsére három adag is kijön az alábbi mennyiségekből, ha pedig mást is megkínálnál, akkor mindenképpen duplázd a mennyiséget.
Hozzávalók:
- 50-60 g cukormentes vegán keksz
- 160 g növényi joghurt (szója, kesu, bármilyen jó, amit szeretsz)
- 150 g vegán natúr krémsajt
- 2 evőkanál Vaníliás Abso fehérjepor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1/2 evőkanál eritrit-stevia édesítő (mehet több/kevesebb ízlés szerint)
- 1/2 kávéskanál konjakliszt vagy 1/2 evőkanál kókuszliszt (elhagyható, de ettől sűrűbb lesz))
- A gyümölcsréteghez: 100 g gyümölcs (eper, fagyasztott málna, de bármi más mehet rá, ami van otthon), 1 teáskanál eritrit-stevia édesítő, 1 teáskanál agar-agar ( vagy 1 evőkanál étkezési keményítő)
Elkészítés:
A kekszet összemorzsoljuk, vagy egy vastag zacskó és egy nyújtófa segítségével összetördeljük (feszültség levezetésnek is kiváló, de azért ne csináljunk belőle lisztet). Ezután eloszlatjuk a kekszmorzsát 3 kis üvegben, közben pedig feltesszük főni a gyömölcsöt. Ha megfőtt, egy botmixer segítségével kicsit összeturmixoljuk, majd beletesszük az édesítőt, és egy kis hideg vízben feloldott agar-agart. (Amennyiben nem ál rendelkezésünkre agar-agar, étkezési keményítőt is használhatunk, ezt is oldjuk fel vízben, mielőtt a gyümölcspüréhez öntenénk).
Amíg egy kicsit hűl a gyümölcsszósz, addig kikeverjük a középső réteget is. Ehhez egy robotgép segítségével habosra keverjük a növényi joghurtot, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat, az édesítőt, és a konjaklisztet majd a kekszes rétegre kanalazzuk.
Végül mehet rá a gyümölcsszósz, majd tegyük pár órára hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek, és egy kicsit megpuhuljon a kekszes réteg.
Lehet díszíteni gyümölccsel, kekszdarabokkal. Jó étvágyat!
Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő:
Adag: 3 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, sajttorta
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @elli_reisz