MIÉRT EGÉSZSÉGES AZ ABSORICE?

Őszintén értékeljük azt, hogy tájékozódsz a termékeinkről. A lakosság túlnyomó része nem érdeklődik aziránt amit eszik, pedig fontos lenne, hogy mindannyian egészségesen táplálkozzunk. Ezzel nemcsak nekünk adod meg az esélyt, hogy növelhessük a vállalkozásunkat, hanem a te tudásodat is gyarapítod a növényi fehérjék témában, hogy egy okos döntést tudjál hozni, ha végre vásárlásra vetemednél.

Röviden összegyűjtöttük neked gyártói szemmel, hogy szerintünk mire kell figyelned fehérjepor vásárláskor. Nem az, amire általában a vásárlók többsége figyel!

Az AbsoRice fehérjepor azért egészséges, mert

 

1) Gluténmentes, laktózmentes és vegán

Annak köszönhetően, hogy a termék gluténmentes, laktózmentes és vegán, a speciális étrenddel rendelkezők is fogyaszthatják. Gluténérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek vagy vegánoknak  tökéletes választás.

 

2) Jó minőségű, európai alapanyagokból készül

A jó minőségű termék kulcsa, a megfelelő alapanyag gyártó választása. A táplálékkiegészítő gyártó cégek, mint mi, általában nem specializálódhatnak mindenre. Ezt azt jelenti, hogy magát a rizsfehérjét és a borsófehérjét nem mi állítjuk elő, hanem erre szakosodott gyáraktól vesszük meg. Majd az alapanyagot a saját receptúránk szerint keverjük, ízesítjük és csomagoljuk.

Amit az átlagfogyasztó nem tud az, hogy több alapanyag beszállítótól lehet vásárolni ugyanazt az alapanyagot (pl. rizsfehérjét vagy barnarizsfehérjét), de a termék minősége nagymértékben változhat gyártóként. Ezt az jelenti, hogy rizsfehérje és rizsfehérje között is nagy különbség lehet! 

Ha növényi fehérjét vásárolsz, az a biztonságosabb, ha meggyőződsz arról, hogy a fehérje alapanyag gyártó EU-s ország, hiszen az EU-nak az élelmiszerre vonatkozó minőségbiztosítási alapkövetelmények a legmagasabbak a világon. Sem Ázsiában, sem Észak vagy Dél Amerikában nincs olyan fogyasztót védő követelményrendszer, mint az EU-n belül. Egy tisztességes gyártó ezeket az előírásokat betartja, de a jobbak még egyéb minőségbiztosítási rendszereket is használnak (pl. ISO, BRC), hogy a lehető legjobb terméket tudják a fogyasztónak adni. Ez nem azt jelenti, hogy a más kontinensből származó termék nem lehet jó, hanem hogy valószínűleg akkor jársz a legjobban, ha EU-s gyártó által előállított terméket fogyasztasz.  Mi, tudomásunk szerint a két legjobb növényi fehérje gyártótól vesszük a fehérje alapanyagainkat: a rizsfehérjénket a belga Beneo-tól, borsófehérjének a Pisane-t használjuk. Nyugodtan utánanézhetsz ezeknek a cégeknek, és meggyőződhet arról, hogy a legjobb minőségű termékeket gyártják.

 

3) finom

A termék minősége nem áll meg ott, hogy jó alapanyagot vásárolunk. Ahhoz, hogy a termék prémium legyen, ennek hosszútávon is fogyaszthatónak kell lennie. Nem sokat ér az, hogy becsomagoljuk az ízesítetlen alapanyagot és eladjuk, ha nincs mögötte termékfejlesztés. A XXI. században élünk, és nem vagyunk aszkéták. Gondolj arra, hogy lehet ma már egészségesen táplálkozni, anélkül, hogy megvonnánk az élvezeti értékét az ételeinknek. A mai élelmiszergyártók mind erre törekszenek, hogy finom és egészséges terméket gyártsanak, a legjobbak sikerrel is járnak.A mi termékeink finomak ahhoz képest, hogy a növényi fehérjéket milyen nehéz megfelelően ízesíteni. Ezt az a tény igazolja vissza, hogy már több éve vannak visszatérő vásárlóink itthon és külföldön egyaránt. Indulásunk óta eladtunk több mint 25 tonna protein port és fél millió protein szeletet, visszatérő vásárlóinknak ízlenek a termékeink.

 

4) magas a fehérje tartalma.

Könnyű olyan finom és olcsó terméket előállítani, aminek alacsony a fehérje tartalma. De a jó minőségű proteinpornak szerintünk az egyik ismérve, hogy a teljes termékben kevés az ízesítő anyag és mégis finom. Ahhoz, hogy a termék az izomnövekedést vagy a zsírégetést tudja támogatni, muszáj legyen benne elég mennyiségű és minőségű fehérje! A magas fehérje tartalmat hosszú kísérletezéssel lehet elérni, mert idő kell ahhoz, hogy a fejlesztő megtalálja az ideális receptkombinációt az elérni kívánt ízre. Az AbsoRice-nak 72%-os a fehérje tartalma, ami szerintünk magasnak számít.

 

5) teljesértékű fehérjeforrás

A fehérjék aminosavakból épülnek fel. Aminosavakból több ezer létezik, de csak 9 van, ami esszenciális. Az esszenciális aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálkozásunk során kell bevinnünk az emberi szervezetbe. Egy fehérjepor akkor lesz teljesértékű, ha az esszenciális aminosavak mennyisége adott mintában eléri a WHO által meghatározott érték szintet. Ha ezt eléri, akkor a fehérje forrás teljesértékű, ha nem éri el, akkor nem mondható annak.

Az állati eredetű fehérjék általában teljesértékűek, a növényi fehérjékből általában hiányzik egy-egy esszenciális aminosav. Ha két különböző fehérjeforrást keverünk (pl. rizs és borsó), akkor úgy tudjuk kombinálni az alapanyagot, hogy ez olyan aminosav profilt érjen el, amivel a keverék teljesértékűnek számít. Az AbsoRice kb. 6:4 arányú rizsfehérje:borsófehérje arányt tartalmaz, ezért az aminosav profilja teljesértékű. A teljesértékű fehérjék jobban táplálják a szervezetet, jobban támogatják az izomnövekedést és közvetett módon a zsírégetést is. Gyorsabban segítik elérni a mozgással kapcsolatos céljaidat, hogy hatékonyabban hozhasd ki magadból a maximumot.

 

5) tartósítószer mentes

Egy korszerű igényes termék véleményünk szerint nem tartalmazhat tartósítószert. A tudatos vásárlók egyre inkább kerülik azokat a termékeket, amik tartósítószert tartalmaznak. Az AbsoBAR nem tartalmaz tartósítószereket.

 

 

Gratulálunk! Ha figyelmesen elolvastad a fenti oldalt, akkor tájékozottabb vagy a növényi fehérje témában, mint az emberek 99%-a. Azt viszont ne felejtsd el, hogy a tudás cselekedetek nélkül semmit sem ér. Alkalmaznod is kell a frissen szerzett tudásodat. Ha bármilyen növényi fehérjét veszel, most már tudod mi alapján mérlegelj. Dönts felelősen és tudatosan!

 

Ha érdeleknek az AbsoRice termékek, akkor néz meg szezonális kiemelt ajánlatainkat, kiváló termékcsomagokat állítottunk neked össze, hogy boldogan meg tud őket vásárolni!