Nálunk nem csak a hétvégék egyik kedvenc reggelije a gofri, hétköznap is szívesen tálaljuk gyümölcsökkel megszórva, pudinggal nyakonöntve. Home office-ban persze "könnyű", de akkor sem kell lemondanod a "luxusreggeliről" ha bejársz dolgozni. A gofri tésztát bekeverheted előző este is, és reggel pár perc alatt kisütöd a gofrikat. Sőt, akár este is kisütheted őket, egy zacsiba téve másnapra is ugyanolyan finomak, és frissek maradnak.
Zabpelyhes gluténmentes gofri
Hozzávalók:
- 1,5 csésze liszt
- 3/4 csésze zabpehely
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál AbsoRICE vaníliás fehérjepor
- 2,5-3 csésze növényi tej - AbsoWHITE-ból kikeverve
- 2-3 evőkanál cukor (nyers nádcukor, vagy kókuszcukor ideális esetben)
- 1,5-2 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál olaj
- nagyobb csipet só
Elkészítés:
Mindent turmixgépbe teszünk és alaposan összemixeljük, ezután kis ideig pihentetjük a tésztát. Ha sűrű lenne, higíthatjuk egy kis növényi tejjel.
Kiolajozott gofrisütőbe készre sütjük és ízlés szerint tálaljuk, díszítjük. Mehet rá cukormentes lekvár, tehetünk rá Abso Vitamin pudingot, vegán cukormentes Nutellát, vagy akár fehérjéből kikevert krémet is. Sőt, ha igazán hedonista reggelire vágysz, akkor még egy AbsoBAR-t is rászeletelhetsz!
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @_mogyika_
További ötleteket keresel reggelihez? KATT IDE!