Elkészítési idő: 15 perc | Sütési idő: 30 perc | Hűtési idő: 30 perc
Hozzávalók: 20x30 cm-es tepsihez
|
- 60 g ABSO epres fehérjepor (link)
|
|
|
- 2 teáskanál vanília kivonat
|
|
|
|
|
- 200 g friss eper (felkockázva, plusz díszítéshez)
|
|
|
Eper raguhoz:
|
|
- 200 g friss eper (felkockázva)
|
- 1 evőkanál juharszirup (vagy ízlés szerint)
|
|
- 1/2 teáskanál kukoricakeményítő (opcionális, ha sűrűbb ragu kell)
|

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a főtt rizst, a növényi fehérjeport, a növényi tejet, a juharszirupot, szódabikarbónát, sütőport, a vanília kivonatot, a fahéjat és a sót. Add hozzá a felkockázott epret, és óvatosan keverd össze. A keveréket öntsd egy kivajazott (növényi olajjal) tepsibe. Előmelegített sütőben 180 °C-on süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz és a felfújt megemelkedik.
Egy kis lábasban add hozzá a felkockázott epret, a juharszirupot és a citromlevet. Közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg az eper megpuhul. Ha sűrűbb ragut szeretnél, a kukoricakeményítőt keverd el 1 evőkanál vízben, majd add hozzá az eperhez, és főzd további 1-2 percig, amíg sűrűsödik.
A kész rizsfelfújtat porciózd ki, és locsold meg az eperraguval. Díszítheted friss eperrel is.
Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.