Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Epres - Fehérjés Rizsfelfújt - Gluténmentes, Vegán

Elkészítési idő: 15 perc  | Sütési idő: 30 perc  | Hűtési idő: 30 perc

Hozzávalók: 20x30 cm-es tepsihez

  • 400 g főtt rizs
  • 60 g ABSO epres fehérjepor (link)
  • 400 ml növényi tej
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 200 g friss eper (felkockázva, plusz díszítéshez)

Eper raguhoz:

  • 200 g friss eper (felkockázva)
  • 1 evőkanál juharszirup (vagy ízlés szerint)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál kukoricakeményítő (opcionális, ha sűrűbb ragu kell)

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a főtt rizst, a növényi fehérjeport, a növényi tejet, a juharszirupot, szódabikarbónát, sütőport, a vanília kivonatot, a fahéjat és a sót. Add hozzá a felkockázott epret, és óvatosan keverd össze. A keveréket öntsd egy kivajazott (növényi olajjal) tepsibe. Előmelegített sütőben 180 °C-on süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz és a felfújt megemelkedik.

Egy kis lábasban add hozzá a felkockázott epret, a juharszirupot és a citromlevet. Közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg az eper megpuhul. Ha sűrűbb ragut szeretnél, a kukoricakeményítőt keverd el 1 evőkanál vízben, majd add hozzá az eperhez, és főzd további 1-2 percig, amíg sűrűsödik.

A kész rizsfelfújtat porciózd ki, és locsold meg az eperraguval. Díszítheted friss eperrel is.

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.

Tartalomhoz tartozó címkék: Eper Gluténmentes mentes Recept

Kapcsolódó tartalmak