Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Csokis-mogyorós banánkenyér

Csokis-mogyorós banánkenyér
Törökmogyoróval és étcsokoládéval bolondítottuk meg ezt a vegán banánkenyeret. Egy szelet nem lesz elég!

Csokis-mogyorós banánkenyér

 

Egy finom és egészséges banánkennyérrel egyszerűen nem lehet mellényúlni! Az elkészítése is egyszerű, állaga miatt bárhová magunkkal tudjuk vinni, és ha van esélye rá, akkor akár napokig is eláll, sőt, sokszor finomabb másnap, hiszen van ideje összérni az ízeknek. A mi változatunk gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, az egyik legjobb vegán banánkenyér recept, amit valaha próbáltunk. Törökmogyoróval és csokival dobtuk fel, de akár más magokat, és aszalt gyümölcsöket is lehet bele tenni. Nem is húzzuk az időt tovább, érkezzenek a hozzávalók, és a gyors, egyszerű recept:

 


Hozzávalók:

  • 100 g zabliszt
  • 50 g rizsliszt
  • 2 ek AbsoWHITE kókusztejpor (25 g)
  • 20 g kókuszvirág cukor
  • 20 g eritrit
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk almaecet
  • 3 közepes méretű nagyon érett banán (300 g)
  • 2 lenmagtojás (2 ek darált lenmag + 6 ek langyos víz)
  • 1 tk vanília aroma
  • 65 g törökmogyoró
  • 50 g étcsoki
  • + 1 banán és agáve szirup a tetejére
  • Ha a banánok nem elég érettek és lédúsak, akkor egy kevés növényi tejet (maximum 50 g) kell még hozzáadni.

 

Elkészítés:
  1. A törökmogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben kb. 5-10 percig sütjük, amíg kicsit megpirulnak. Ezután még melegen egy konyharuhába öntjük a mogyoró szemeket és addig dörzsöljük a ronggyal őket, amíg lejön a héjuk (nem baj, ha egy pici rajtuk marad).
  2. Egy kisebb tálkában összekeverjük a darált lenmagot és a vizet, majd állni hagyjuk legalább 15 percig, hogy besűrűsödjön.
  3. A banánokat villával összenyomkodjuk pépes állagúra, majd egy keverőtálba öntjük a többi nedves hozzávalóval együtt (a lenmagtojásokat is hozzáadjuk) és alaposan elkeverjük őket.
  4. Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, a csoki és mogyoró kivételével, átforgatjuk, majd a nedvesekhez öntjük. Egy spatula segítségével óvatosan összekeverjük őket, amíg egy teljesen egynemű masszát nem kapunk.
  5. Végül felaprítjuk a csokit és a mogyorót, hozzákeverjük a masszához és kenyérformába öntjük a tésztát.
  6. Ha szeretnénk feldobni, látványosabbá tenni, akkor a tetejére tehetünk még egy hosszában félbevágott banánt, a tetejét pedig kenjük le agáve sziruppal, ami karamellizálódni fog sütés közben.
  7. Légkeveréses 160 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e belül is. (A teteje aranybarna lesz.) A sütőből kivéve mindenképpen meg kell várni, amíg teljesen kihűl, mert még közben is “szárad” a tészta, és könnyebben szeletelhető.

 

​Kiváló reggeli lehet belőle, egy pohár mogyorós, vagy csokis tejjel még élvezetesebb finomság. Meg lehet kenni cukormentes lekvárral, 100%-os mogyoróvajjal, Vegán cukormentes Nutellával vagy bármilyen krémmel, amit szeretsz, és ami illik hozzá. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő:
Adag: 1 banánkenyér (kb 15 szelet)
 

Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, banánkenyér 
Kategória: Desszert
 
5 csillagos recept 17 értékelés alapján


Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet a vegstern nővéreknek!

 

Szereted a banános recepteket? Nézd meg a BANÁNOS MENTESCSIGA receptet is!