Leírás és összetétel
12 VEGÁN RECEPT – Abso x Allyfodor
Megszületett a legelső nyomtatott Abso receptkönyv Fodor Alexandra csodás receptjeiből!
Kezdő vegán vagy, és fogalmad sincs, hogy milyen recepteket próbálj ki először? Esetleg glutén/laktózérzékenyként feldobnád az étkezéseket különleges, ám gyorsan elkészíthető fogásokkal? Akkor ezt a receptkönyvet Neked találtuk ki!
Sőt, ha gyakorlott vegán szakács vagy, akkor is jól fog jönni, hiszen 12 egyszerű, pikk-pakk elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom receptet tartalmaz! Köztük
- tápláló reggeli ötletekkel
- ínycsiklandó főételekkel és
- ellenállhatatlan desszertekkel.
Most csak 995 Ft-ért lehet a tiéd nyomtatott formában!
A gondosan válogatott receptek a rohanós hétköznapokon is megállják a helyüket, de ha a mindenevő barátaidat lepnéd meg egy különleges vacsival, akkor is érdemes ezekből a receptekből válogatni. Hidd el mindenkit leveszel majd a lábáról, ha az alábbi (4 évszak ihlette) menüsorból szolgálsz fel nekik valami finomat. A tavaszi megújulás receptjeit rózsaszínnel, az üde nyári finomságokat zölddel, a cozy őszi ételeket barnával, és a szívmelengető téli ételeket kékkel jelöltük:
Reggelik:
- Chilipelyhes csicseriomlett
- Gyümölcsbomba smoothie
- Csokis chiapuding
- Lenmagos amerikai palacsinta
Főételek:
- Spenótos egyben sült tészta vegán sajtszósszal
- Kurkumás-kókusztejes zöldséges rizs ropogós tofukockákkal
- Töltött édesburgonya
- Vegán burger
Desszertek:
- Epres brownie
- Málnás-kókuszos fagyi-pite
- Almás-fahéjas muffin
- Mogyoróvajas zabkeksz forró csokoládéval
“Mindegyik receptet úgy alkottam meg, hogy a hozzávalók 90%-a valószínűleg már ott van a konyhádban, a maradék 10%-ért pedig gyakorlatilag bármelyik közértbe bemehetsz, és leemelheted a polcról - vagyis ez nem olyan mint egy szokványos vegán szakácskönyv, amelyikben ki sem tudja az ember mondani a hozzávalók neveit.
Egyszerűen elkészíthető, mégis tartalmas ételeket válogattam össze, a hétköznapi rohanásban is beválnak, de ugyanúgy megállják a helyüket akkor is, ha áthívod a húsimádó barátaidat egy vasárnapi ebédre - garantálom, hogy nem fogják hiányolni a húst a menüből!”
Allyfodor - a receptek megalkotója